Kokossoep met noedels en scampi's

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-12-2021
  • Kokossoep met noedels en scampi's

    Kokossoep met noedels en scampi's

    Kokossoep met noedels en scampi's

Heerlijke maaltijdsoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g scampi's (schoongemaakt en voorgekookt)
1 rode paprika
1 bosje lente-uien
3 el limoensap
30 g verse gember (geraspt)
2 citroengras stengels
2 peper (rood)
1 bosje verse koriander
120 g rijstnoedels
40 cl kokosmelk
2 el rode currypasta
3 el vissaus
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat uitlekken. Schil de gember, maak het citroengras en de pepertjes schoon, snij alles in grove stukken en doe die in de kokosmelk, samen met 400 ml water en de currypasta. Breng aan de kook en laat 10 minuten zacht onder deksel sudderen. Verwijder alle smaakmakers.
2 Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in stukken. Spoel de paprika en snij hem doormidden. Verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukken. Doe de lente-ui en paprika in de soep en laat garen.
3 Voeg de uitgelekte noedels en de scampi's toe en warm een paar minuten door. Breng de soep op smaak met vissaus, limoensap en zout. Spoel de koriander, schud droog, hak grof en strooi in de soep.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten