Oosters kippensoepje
- Aziatisch, Soep
- 20-30 min.
=18pxAziatische lekkernij, deze kippensoep .
Ingrediënten 4 recipe.people
2 kipfilets35 cl kippenbouillon
45 cl kokosmelk
1 ui
1 knoflook teentje
1 citroengras stengel
3 cm gember (geraspt)
2 rode chilipepers
kerriepoeder
1 el sesamolie
3 el sojasaus (lichte)
Bereidingswijze
1 Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwijder het buitenste blad van het citroengras en snij de uiteinden af. Snij de pepertjes (zonder zaadjes) in reepjes.
2 Fruit de ui en de knoflook glazig in de sesamolie. Kruid met 2 el kerriepoeder. Doe er de gember en chilipeper bij en schep even om.
3 Blus met de kippenbouillon en de kokosmelk. Voeg het citroengras toe en breng aan de kook.
4 Snij de kip in blokjes en doe ze bij de kokende soep. Laat nog 10 minuutjes pruttelen op een laag vuurtje.
5 Verwijder het citroengras. Breng de soep op smaak met de sojasaus en garneer met een blaadje groen naar keuze.
Bron
libelle