Oosters kippensoepje

  • Aziatisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Oosters kippensoepje

    Oosters kippensoepje

    Oosters kippensoepje

=18pxAziatische lekkernij, deze kippensoep .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 kipfilets
35 cl kippenbouillon
45 cl kokosmelk
1 ui
1 knoflook teentje
1 citroengras stengel
3 cm gember (geraspt)
2 rode chilipepers
kerriepoeder
1 el sesamolie
3 el sojasaus (lichte)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwijder het buitenste blad van het citroengras en snij de uiteinden af. Snij de pepertjes (zonder zaadjes) in reepjes.
2 Fruit de ui en de knoflook glazig in de sesamolie. Kruid met 2 el kerriepoeder. Doe er de gember en chilipeper bij en schep even om.
3 Blus met de kippenbouillon en de kokosmelk. Voeg het citroengras toe en breng aan de kook.
4 Snij de kip in blokjes en doe ze bij de kokende soep. Laat nog 10 minuutjes pruttelen op een laag vuurtje.
5 Verwijder het citroengras. Breng de soep op smaak met de sojasaus en garneer met een blaadje groen naar keuze.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten