Oosterse tartaar

  • Chinees, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-12-2021
  • Oosterse tartaar

    Oosterse tartaar

    Oosterse tartaar

=18pxEen heerlijk stukje vlees uit het Oosten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g runderfilet
2 lente-uien (gesnipperd)
2 el sojasaus
1 el sesamolie
2 el sesamzaadjes
zwarte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Snij de runderfilet met een vlijmscherp mes eerst in flinterdunne plakjes, en snij daarna de plakjes in zo fijn mogelijke reepjes. Maak de lente-uitjes schoon, snipper zowel het wit als het groen heel fijn.
2 Vermeng de vleesreepjes met de uitjes en de sojasaus. Kruid naar smaak bij met peper uit de molen.
3 Verdeel in porties en werk af met de sesamzaadjes.
4 Heel lekker met een salade van geschaafde witte kool, aangemaakt met een vinaigrette van 6 eetlepels slaolie en 1 koffielepeltje rijstazijn.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten