Pasta met tomaat en ansjovis

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-12-2021
  • Pasta met tomaat en ansjovis

    Pasta met tomaat en ansjovis

    Pasta met tomaat en ansjovis

Wil je een snelle pasta, boordevol smaak? Dan is dit hét recept dat je wil maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g cherrytomaten
2 el olijfolie
300 g farfalle
3 tenen knoflook
45 g ansjovisfilets in olijfolie
400 g gewassen spinazie
220 g zwarte olijven zonder pit
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de knoflook in zo dun mogelijke plakjes. Verhit 1 el olie samen met de olie uit het blikje van de ansjovis in een hapjespan. Fruit de knoflook 3 min. op laag vuur. Snijd de ansjovis fijn, voeg toe en verwarm mee. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.
Giet de olijven af. Verhit 1 el olie in een ruime koekenpan en bak de olijven 5 min. Kook intussen de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Halveer de tomaatjes. Leg de tomaten met de snijkant naar beneden bij de olijven in de koekenpan en bak 2-3 min. op hoog vuur.
Giet de farfalle af. Schep de farfalle door de spinazie. Verdeel de pasta over 4 borden. Schep de tomaatjes met de olijven erop en serveer.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten