Klassieke Uiensoep

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 01-12-2021

Uit Allerhande

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gr Uien
50 gr roomboter
2 el tarwebloem
2 groentebouillonblokjes
4 el cognac
2 takjes tijm
1/2 afbak stokbrood
150 gr Zwitserse Gruyere kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier
vuurvaste kommen
oven met grill

Bereidingswijze

1.Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit de boter in een ruime pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Laat de uien in 30 min op middelhoog vuur karamelliseren. Schep regelmatig om. Bestrooi de ui met bloem en breng op smaak met peper en zout en bak al omscheppend 3 min.
2. Los de bouillonblokjes op in 11/2 liter kokend water en voeg samen met de cognac toe aan de ui. Ris de blaadjes van de tijm en voeg toe. Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten op laag vuur koken.
3. Zet de ovengrill aan. Snijd het halve stokbrood in vier schuine sneetjes, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en gril in 5 min. goudbruin.
4. Schep de soep in de kommen. Leg in elke kom een sneetje stokbrood. Rasp de kaas en verdeel over de sneetjes. Zet ca 5 min. in de oven tot de kaas gesmolten is.

Bron

Allerhande

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten