Paddenstoelenstoof

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 01-12-2021

Gezien in een tijdschrift.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui
2 wortels
1/4 knolselderij
3 aardappelen (kruimig)
1 prei
800 gr gemengde paddenstoelen (canterellen,oesterzwam.shii-take, eekhoorntjesbrood enz.)
1 el boterolie of olijf olie
800 ml groentebouillon
2 laurierblaadjes
1/4 tl karwei
1 tl jeneverbessen
1 tl gedroogde tijm,
zout en peper naar smaak
1 el boter
2 el bloem
1 a 2 el azijn
beetje suiker
een handje verse gehakte peterselie
120 ml zure room
Ik houd van vlees, dus voor mij ,
350 gr rundergehakt er bij.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Voorbereidingen 50 minuten.
Gaar tijd 35 minuten.

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Schil de wortels, aardappelen, de knolselder en snij in blokjes.
Maak de prei schoon en snij in dunne ringen borstel de paddenstoelen schoon en snij ze afhankelijk van grote, doormidden of in vieren.
Verhit de olie en bak de ui, wortel, selderie en de prei kort aan.
Ik doe er nu ook het gehakt bij en baak dat even rul mee.
Voeg de bouillon toe en laat alles zachtjes 15 minuten afgedekt koken.
Voeg daarna de aardappelen, de paddenstoelen, kruiden en specerijen toe.
Breng op smaak met peper en zout en laat nog 15 minuten verder garen.
Verwijder de laurierblaadjes en de jeneverbessen. (specerijen)
Smelt de boter in een kleine pan en doe daar de bloem bij. goed roeren ander krijg je klontjes.
Als het sausje begint te kleuren (goudgeel) voeg dan een beetje bouillon toe.
Bind het gerecht met dit sausje en breng op smaak met zout, peper, azijn. en suiker.
Roer ongeveer de helft van de peterselie en de zure room door het gerecht.

Verdeel de stoof over kommen en strooi er voor het serveren de rest van de peterselie over.
Eet smakelijk

Bron

Gezien in een tijdschrift en een beetje van mezelf

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten