Waterzooi met kalkoen
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Lekker als voorgerecht of als hoofdgerecht
Ingrediënten 4 personen
1 blokje vetarme kippenbouilloneen snuifje peper
een snuifje zout
een snuifje Provençaalse kruiden
4 kalkoenfilets
1 ui
een bosje wortelen
2 takken groene selder
2 stengels prei
1 venkel
600 g aardappelen
1 el halfvolle boter
1 dl room
Bereidingswijze
-Breng de bouillon aan de kook en breng op smaak met kruidenzout, zwarte peper en Provençaalse kruiden.
-Snijd de kalkoenfilets in grove stukken en laat ze ongeveer 15 minuten zachtjes garen in de pruttelende bouillon.
-Pel de ui en hak fijn.
-Snijd de wortelen en de prei in julienne, en de selder en de venkel in stukjes.
-Schil de aardappelen en snijd in hapklare stukken. Hak de peterselie fijn.
-Doe wat boter in een pot en stoof de groenten kort aan. Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.
-Doe de groenten bij de kalkoen en de bouillon en laat nog 5 minuten zacht koken onder deksel tot de groenten beetgaar zijn.
-Kook ook de aardappelen zo'n 10 minuten beetgaar in gezouten water.
-Giet de bouillon af, maar vang het vocht op. Laat de resterende bouillon nog zo'n 5 minuten inkoken. Voeg er de room aan toe en meng goed. Doe er nu ook weer de kalkoen en de groenten bij. Voeg ook de aardappelen toe en werk af met de peterselie.
Serveer in diepe borden. Smakelijk!
Bron
Aldi