Scampi's met romige paprika-mascarponesaus en tagliatelle

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-12-2021
  • Scampi's met romige paprika-mascarponesaus en tagliatelle

    Scampi's met romige paprika-mascarponesaus en tagliatelle

    Scampi's met romige paprika-mascarponesaus en tagliatelle

=18pxDit gerecht is ook lekker met gegrilde langoustines of een gegrilde halve kreeft op de winterse barbecue.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g scampi's (diepvries)
600 g tagliatelle
4 rode paprika's
2 uien
2 knoflook teentjes
10 cl droge witte wijn
200 g mascarpone
1 handje bladpeterselie
1/2 tl piment d'Espelette
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Haal de scampi's uit de diepvries en laat ze ontdooien onder stromend lauw water. Verwijder de darmkanalen en pel de scampi's, maar laat het staartje eraan.
2 Pel de knoflook en de uien en snipper ze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij het vruchtvlees in stukjes. Stoof de ui en de knoflook aan en voeg de paprikastukjes toe. Laat even stoven.
3 Kook intussen de tagliatelle beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4 Kruid de scampi's met de piment d'Espellete en peper en zout. Doe de scampi's bij de paprika en laat ze kort meebakken. Blus met de witte wijn. Voeg de mascarpone toe en meng tot een romige saus.
5 Giet de tagliatelle af en meng onder de saus. Werk af met de bladpeterselie en serveer.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten