Pindakip

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-11-2021

Ook dit recept heb ik voor het eerst bij mijn moeder gegeten. Na een paar kleine aanpassingen is het een heelijke comfortabele maaltijd geworden.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
500 gr kippendijfilet
2 EL rijstolie
100 ML ketjap manis
50 ML tomatenketchup
200 ML kokosmelk
3,5 EL pindakaas
2 EL sambal
peper / zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij de kippendijen in blokjes.
Zet een (hapjes-) pan op met 2EL olie en bak de kippendij blokjes met wat peper en zout aan.
Voeg ketjap, ketchup en kokosmelk toe en laat dit zachtjes sudderen (ongeveer 15 minuten) met een deksel op de pan.
Voeg de pindakaas en de sambal toe en eventueel (naar smaak) nog wat zout. Laat dit nog 5 minuten pruttelen.
Klaar. Eet smakelijk!

Serveertip

Lekker met (zilvervlies-) rijst
Kroepoek
Komkommer (evt in wat wijnazijn met peper en zout)
gebakken uitjes

Laatste reacties

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 02-12-2021

Beste Erik, Het is waarschijnlijk best een comfortabel recept. MAAR: het is echt geen goed idee om te zeggen dat een recept van je moeder pas comfortabel wordt na aanpassingen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten