Bloemkoolsoep met paddenstoelen
- Europees, Soep
- 30-60 min.
Super gezonde soep. Bevat ongeveer 85 calorien p.p.
Dit recept is ook vegan.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 Bloemkool, 3 tenen knoflook, tijm, 800 ml groentebouillon, gemengde paddenstoelen, bieslook, 1 sjalotBenodigdheden
Oven, mixer, soeppanBereidingswijze
*Verwarm de oven voor op 200°C.
*Verwijder de grote, buitenste bladeren van de bloemkool.
*Leg de bloemkool op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, kruid met tijm, peper en zout. Leg de ongepelde teentjes knoflook erbij. Zet 20 min in de oven.
* In de tussentijd, pel de sjalot en snipper fijn.
*Fruit de sjalotsnippers in olijfolie, voeg de paddenstoelen, bieslook en tijmnaaldjes toe en roerbak op een hoog vuur goudbruin en gaar. Als dit klaar is, zet het dan aan de kant tot het nodig is.
*Laat de bloemkool afkoelen en snij daarna de roosjes eraf.
*Pel de look en doe samen met de geroosterde bloemkoolroosjes in een pot en overgiet met de bouillon. Breng kort aan de kook en mix de soep glad.
*Verdeel de soep over kommen en werk af met de gebakken paddenstoelen mix.
Bron
Spar