preipizza met kikkererwtenbodem

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-11-2021
  • preipizza met kikkererwtenbodem

    Preipizza met kikkererwtenbodem

    Preipizza met kikkererwtenbodem

Deze heerlijke preipizza heb ik zelf bedacht. Hij is lekker en gezond. een combinatie van een quiche en een pizza.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
(Vega) spekjes
250 gram geraspe Kaas
2 a 3 preien
Cherry tomaatjes
Olie

Bodem:
180 gram kikkererwtenmeel
150 ml water
snuf zout

Tomatensaus:
1 blikje tomatenpuree (160 gram)
1/4 tl knoflookpoeder
1/4 tl. Uipoeder
1 tl oregano
Snuf zout

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan
Bakpapier
Pizzavorm
Vergiet

Bereidingswijze

Maak als eerste de Bodem:
1.verwarm de over op 180 graden.
2. Roer de ingrediënten voor de bodem door elkaar heen
3 leg bakpapier op pizzavorm en vet papier in met olie
4. Giet beslag op bakpapier en smeer gelijkmatig uit
5. Bak bodem ong. 10 a 15 miin

6. Snijd ondertussen de prei in halve dunne reepjes, roerbak kort in hapjespan en laat uitlekken in een vergiet.
7. Bak de (vega) spekjes
8. Snijd cherrytomaten door de helft
8. Maak saus. Doe dit door alle ingrediënten door elkaar te mengen.

9. Smeer saus op de bodem. Sfrooi de helft van de kaas over de bodem.
10 Verdeel de spekjes.
11. Verspreid een dikke laag prei over en versteid hier de halve tomaten over
12. Verdeel de laatste geraspte kaas over de pizza en zet 15 a 20 min in de oven. Check af en toe of het klaar is.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten