Garnalen soepje

  • Belgisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-11-2021

Lekker feestelijk soepje
Heb van een paar verschillende receptjes dit soepje gemaakt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 gram gepelde Hollandse garnaaltjes ( voor garnering).
400 Hollandse garnaaltjes ongepeld
15 gram Boter
3100 gram wortel in kleine stukjes
100 gram prei in kleine stukjes
1 tomaat in kleine stukjes
1 stengel bleekselderij in kleineblokjes
1 stuk venkel inkleine stukjes
1 teen knoflook geperst
1 sjalot in kleine stukjes
Paar takjes tijm ( alleen de blaadjes )
Paar takjes organogram ( alleen de blaadjes l
1 eetl tomatenpuree
1 blaadje laurier
1,5 dl witte wijn
1 eetl cognac
500 ml visbouillon
3 peperkorrels
Zout, peper ,worcestersaus
100 ml room
1 eetlepel cognac
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Zeef
Blender

Bereidingswijze

Knoflook en sjalot even aanzetten in de boter.
Daarna de groenten toevoegen en even mee laten stoven.
Als laatste de ongepelde Hollandse garnaaltjes mee stoven .
De garnaaltjes pletten met een houten lepel en regelmatig om roeren
De tomatenpuree, cognac, witte wijn en de kruiden toevoegen.
Als laatste de visbouillon toevoegen .
1/ 2 uur laten trekken op een klein vuurtje .

Blaadje laurier verwijderen .
Daarna soep blenderen en zeven
Afsmaken mer peper. Zout en e.v.t. worcestersaus

Voor Opmaak: room opkloppen met e.v.t 1 eidooier en een scheutje cognac

Serveren : soep in een glaasje
1 schep room erover
Daarop enkele garnaaltjes en een toefje dille of ander kruid
Dille of ander kruid

Laatste reacties

Anne1955 avatar
Anne1955 30-11-2021

3100 gram wortel is waarschijnlijk 100 gram?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten