Stevige Linzensoep
- Grieks, Soep
- 30-60 min.
Vandaag gegeten. Was heerlijk!
Ingrediënten 4 personen
300 Gram rode linzen1 L Water
1 Ui
4 teentjes knoflook
2 Tl groente of tuinkruiden bouillon poeder
1/2 Tl Peper
1/2 Tl Zout
1 El kurkuma
1 El Komijn poeder
Traditioneel olijf olie
Benodigdheden
Pan
Snijplank
Knoflook pers
Koksmes
Spatel
Soeplepel
Bereidingswijze
Voorbereiding:
- Maak schoon knoflook en ui
- Snijd de ui grof
- Spoel de linzen schoon met koud water
Bereiding:
- Doe olijf olie in de pan op midden hoog vuur
- bak de ui en knoflook
- Voeg toe linzen
- Voeg toe water, bouillon en kruiden + specerijen
- Laat sudderen voor 20 minuten
- Let op! Het vocht kan gereduceerd worden indien nodig voeg warme water toe als er te weinig is.
- Pureer met staaf mixer
- Proef en indien nodig breng op smaak
Serveertip
Vaak heeft tomatensaus ook een basis van linzensoep. Je kunt eventueel een blikje tomatenblokjes toe voegen.