Stevige Linzensoep

  • Grieks, Soep
  • 30-60 min.

Vandaag gegeten. Was heerlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 Gram rode linzen
1 L Water
1 Ui
4 teentjes knoflook
2 Tl groente of tuinkruiden bouillon poeder
1/2 Tl Peper
1/2 Tl Zout
1 El kurkuma
1 El Komijn poeder
Traditioneel olijf olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Pan
Snijplank
Knoflook pers
Koksmes
Spatel
Soeplepel

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Maak schoon knoflook en ui
- Snijd de ui grof
- Spoel de linzen schoon met koud water

Bereiding:
- Doe olijf olie in de pan op midden hoog vuur
- bak de ui en knoflook
- Voeg toe linzen
- Voeg toe water, bouillon en kruiden + specerijen
- Laat sudderen voor 20 minuten
- Let op! Het vocht kan gereduceerd worden indien nodig voeg warme water toe als er te weinig is.
- Pureer met staaf mixer
- Proef en indien nodig breng op smaak

Serveertip

Vaak heeft tomatensaus ook een basis van linzensoep. Je kunt eventueel een blikje tomatenblokjes toe voegen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Chefdaniel avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten