Tagliatelle Alfredo
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Dit ga ik morgen koken voor vrienden. Het originele recept is met kip. 1 Vriend van is mij vegetarier dus vandaar een vegatarische versie.
Ingrediënten 4 personen
400 gram TagliatelleOlijf olie traditioneel
4 Teentjes knoflook
300 gram spinazie (vers)
1/2 Tl zout
1/2 Tl zwarte peper (gemalen)
100 Gram geraspte kaas
200 Gram roomkaas op kamer temperatuur
150 Gram Griekse yoghurt
Benodigdheden
SnijplankKnoflook pers
Pannen
Spatels
Soeplepel
Bereidingswijze
Voorbereiding:
- Voorbereid grote pan met kokend heet water voor de pasta
- Maak schoon de knoflook
Bereiding:
- Doe olijf olie in andere grote pan op midden/hoog vuur en voeg toe knoflook door de knoflook pers en bak eventjes. Als het te hard gaat mag je water toevoegen om verbranden te voorkomen
- Kook de pasta beetgaar. (Al dente)
- Voeg toe spinazie
- Voeg toe geraspte kaas, peper en zout daarna roomkaas, daarna yoghurt, daarna pasta
- Als laatste voeg toe pasta water om de saus te verdunnen als het nodig is.
Bron
Https://preppykitchen.com/chicken-alfredo/
Serveertip
Ik had porties over voor de dag daarna. Het is wel houdbaar in de koelkast en weer op te warmen maar de smaak vond ik minder lekker dan op de dag dat ik het gerecht had gekookt. Advies: Gelijk na bereiden eten.