Een Heerlijk Avondje .... met speculaasstoof van Janneke Philippi....
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Deze speculaasstoof van Janneke Philippi kan in 20 minuten in de pan zitten en aan de stooftijd van 2 uur beginnen. Hoe eerder deze stoof wordt gemaakt hoe lekkerder. Zo krijgen de speculaas kruiden de tijd om de smaak af te geven. Zelfs 1 of 2 dagen van tevoren reeds te maken. Zo heb je , als het Heerlijk Avondje gekomen is geen stress in de keuken.Even opwarmen, Hollandse sla met ei en tomaat erbij en een heerlijk knapperig afgebakken stokbrood naar keuze. Genieten maar. Wij hebben ervan gesmuld.
Hollandse-sla-met-ei-en-tomaat
Ingrediënten 4 recipe.people
800 gram sukade lappen goed droog gedept1 theelepel speculaaskruiden
25 gram roomboter
100 gram gerookt ontbijtspek in reepjes
2 uien gesnipperd
250 gram kastanje champignons in plakjes
1 flesje donker bier (300 ml)
300 ml vlees fond
2 blaadjes laurier
3 plakjes kandijkoek
Benodigdheden
Stoofpan, snijplank en mesBereidingswijze
Wrijf het vlees in met de speculaaskruiden en peper en zout. Snij het vlees vervolgens in blokjes.
Smelt de boter in een stoofpan en bak de blokjes vlees in porties bruin. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
Bak ui en spekreepjes ongeveer 4 minuten in het overgebleven vet. Voeg dan de plakjes champignons toe en bak ook deze even 2 minuten mee.
Voeg het vlees weer toe en giet de fond en het donker bier langs de rand in de pan. Breek de kandijkoek in grove brokken, voeg de laurierbladeren en het vlees toe.
Breng alles tegen de kook aan en zet vervolgens de hittebron laag. Stoof 2 uur met het deksel op de pan .
Serveer met een smeuïge puree of knapperig stokbrood met eventueel een salade.
Bron
Janneke Philippi eigen tekst en foto's