Een Heerlijk Avondje .... met speculaasstoof van Janneke Philippi....

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Een Heerlijk Avondje .... met speculaasstoof van Janneke Philippi....

    Een Heerlijk Avondje .... met speculaasstoof van Janneke Philippi....

    Een Heerlijk Avondje .... met speculaasstoof van Janneke Philippi....

  • Een Heerlijk Avondje .... met speculaasstoof van Janneke Philippi....

    Een Heerlijk Avondje .... met speculaasstoof van Janneke Philippi....

    Een Heerlijk Avondje .... met speculaasstoof van Janneke Philippi....

  • Een Heerlijk Avondje .... met speculaasstoof van Janneke Philippi....

    Een Heerlijk Avondje .... met speculaasstoof van Janneke Philippi....

    Een Heerlijk Avondje .... met speculaasstoof van Janneke Philippi....

  • Een Heerlijk Avondje .... met speculaasstoof van Janneke Philippi....

    Een Heerlijk Avondje .... met speculaasstoof van Janneke Philippi....

    Een Heerlijk Avondje .... met speculaasstoof van Janneke Philippi....

Deze speculaasstoof van Janneke Philippi kan in 20 minuten in de pan zitten en aan de stooftijd van 2 uur beginnen. Hoe eerder deze stoof wordt gemaakt hoe lekkerder. Zo krijgen de speculaas kruiden de tijd om de smaak af te geven. Zelfs 1 of 2 dagen van tevoren reeds te maken. Zo heb je , als het Heerlijk Avondje gekomen is geen stress in de keuken.Even opwarmen, Hollandse sla met  ei en tomaat erbij en een heerlijk knapperig afgebakken stokbrood naar keuze. Genieten maar. Wij hebben ervan gesmuld.

Hollandse-sla-met-ei-en-tomaat

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
800 gram sukade lappen goed droog gedept

1 theelepel speculaaskruiden
25 gram roomboter
100 gram gerookt ontbijtspek in reepjes
2 uien gesnipperd
250 gram kastanje champignons in plakjes
1 flesje donker bier (300 ml)
300 ml vlees fond
2 blaadjes laurier
3 plakjes kandijkoek
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan, snijplank en mes

Bereidingswijze

Wrijf het vlees in met de speculaaskruiden en peper en zout. Snij het vlees vervolgens in blokjes.
Smelt de boter in een stoofpan en bak de blokjes vlees in porties bruin. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
Bak ui en spekreepjes ongeveer 4 minuten in het overgebleven vet. Voeg dan de plakjes champignons toe en bak ook deze even 2 minuten mee.

Voeg het vlees weer toe en giet de fond en het donker bier langs de rand in de pan. Breek de kandijkoek in grove brokken, voeg de laurierbladeren en het vlees toe.

Breng alles tegen de kook aan en zet vervolgens de hittebron laag. Stoof 2 uur met het deksel op de pan .

Serveer met een smeuïge puree of knapperig stokbrood met eventueel een salade.

Bron

Janneke Philippi eigen tekst en foto's

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten