Hollandse sla met ei en tomaat.

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Hollandse sla met ei en tomaat.

    Hollandse sla met ei en tomaat.

    Hollandse sla met ei en tomaat.

  • Hollandse sla met ei en tomaat.

    Hollandse sla met ei en tomaat.

    Hollandse sla met ei en tomaat.

Simpel, maar lekker en past bij veel.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 krop sla
½ tomaat in blokjes
2 hard gekookte eieren afgekoeld


VOOR DE DRESSING

1 zoet zure augurk in blokjes
1 kleine sjalot gesnipperd
1 kleine teen knoflook gesnipperd
1 dessert lepel mayonaise
1 tl zachte mosterd
1 dessert lepel rode wijn azijn
1 tl olijfolie
1 kneep agave siroop
scheutje water
peper en zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplak, pan, mes , saladekom

Bereidingswijze

Was de slabladeren , laat ze uitlekken en dep ze droog of slinger ze droog in de slacentrifuge.
Schik de sla per persoon in een kom en verdeel er de tomatenblokjes over. Vervolgens de dressing. Leg er de stukken ei tussen en strooi wat aromat op de stukken ei en serveer.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten