Hollandse sla met ei en tomaat.
- Nederlands, Bijgerecht
- 0-10 min.
Simpel, maar lekker en past bij veel.
Ingrediënten 2 personen
1 krop sla½ tomaat in blokjes
2 hard gekookte eieren afgekoeld
VOOR DE DRESSING
1 zoet zure augurk in blokjes
1 kleine sjalot gesnipperd
1 kleine teen knoflook gesnipperd
1 dessert lepel mayonaise
1 tl zachte mosterd
1 dessert lepel rode wijn azijn
1 tl olijfolie
1 kneep agave siroop
scheutje water
peper en zout naar smaak
Benodigdheden
snijplak, pan, mes , saladekomBereidingswijze
Was de slabladeren , laat ze uitlekken en dep ze droog of slinger ze droog in de slacentrifuge.
Schik de sla per persoon in een kom en verdeel er de tomatenblokjes over. Vervolgens de dressing. Leg er de stukken ei tussen en strooi wat aromat op de stukken ei en serveer.