Italiaanse ovenkip met ui, tomaat, rucola en knapperige ciabatta.....

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-11-2021
  • Italiaanse ovenkip met ui, tomaat,  rucola en knapperige ciabatta.....

    Italiaanse ovenkip met ui, tomaat, rucola en knapperige ciabatta.....

    Italiaanse ovenkip met ui, tomaat, rucola en knapperige ciabatta.....

  • Italiaanse ovenkip met ui, tomaat,  rucola en knapperige ciabatta.....

    Italiaanse ovenkip met ui, tomaat, rucola en knapperige ciabatta.....

    Italiaanse ovenkip met ui, tomaat, rucola en knapperige ciabatta.....

  • Italiaanse ovenkip met ui, tomaat,  rucola en knapperige ciabatta.....

    Italiaanse ovenkip met ui, tomaat, rucola en knapperige ciabatta.....

    Italiaanse ovenkip met ui, tomaat, rucola en knapperige ciabatta.....

  • Italiaanse ovenkip met ui, tomaat,  rucola en knapperige ciabatta.....

    Italiaanse ovenkip met ui, tomaat, rucola en knapperige ciabatta.....

    Italiaanse ovenkip met ui, tomaat, rucola en knapperige ciabatta.....

Dit is pas echt een gemakkelijke maaltijd. Smaakvolle kip. Geroosterde tomaten met ui en heerlijke knapperige ciabatta. Dit gerecht mag ik op speciaal verzoek van manlief vaker maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gram kipfilet in 4 stukken
4 tomaten in parten
1 grote ui geschild in parten
1 witte ciabatta in stukjes gescheurd

50 gram rucola

VOOR DE KRUIDENOLIE

4 el olijfolie
ruim een halve el Italiaanse kruiden
1 teen knoflook geperst
peper en zout uit de molen naar smaak



Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de kruidenolie door alle ingrediënten met elkaar te vermengen. Bedruppel met de helft van dit mengsel de 4 stukken kipfilet.

Leg de kip in een kleine ovenschaal.

Leg de tomaten, ui, en ciabatta op een ovenplaat en werk er de rest van de kruidenolie doorheen.

Zet de ovenschaal op de onderste richel van de oven en de ovenschaal met de kip op een iets hoger niveau.
Laat voor 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden 30 minuten roosteren.

Draai de stukjes kip om na een roostertijd van 15 minuten. Draai ook de groente met de ciabatta. Laat de laatste 15 minuten roosteren.

Haal alles uit de oven en leg de kip stukken tussen de groente. Draai er nog flink wat peper over en eventueel wat zout. Leg er de rucola op. Werk door elkaar en serveer meteen.

Bron

aangepast recept van Albert Heijn. Eigen tekst en foto's

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten