Zoete aardappel met zuurkool en kipgehaktballetjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 27-11-2021
  • Zoete aardappel met zuurkool en kipgehaktballetjes

    Zoete aardappel met zuurkool en kipgehaktballetjes

    Zoete aardappel met zuurkool en kipgehaktballetjes

Heel lekker recept! goede combinatie van zoet zuur, zout en veel specerijen. hierdoor vinden ook mensen die niet van zuurkool houden dit lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
660 gram scharrel-kipgehakt
paar el havermout
1 ei
2 knoflook (geperst)
3 theelepels milde paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
600 gram zoete aardappels
1 ui
750 gram vat verse zuurkool
1 eetlepel verse tijmblaadjes
2 olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220°C.
2. Laat de verse zuurkool goed uitlekken.
3. Snijd de ui in dunne partjes.
4. Meng het kipgehakt in een kom met ei, knoflook, paprikapoeder, komijn, havermout, wat zout en versgemalen peper. Kneed alles goed door en vorm het gehakt met vochtige handen tot kleine ballen.
5. Snijd de zoete aardappel met schil in blokjes van drie cm en verdeel ze in een braadslede.
6. Verdeel de ui, zuurkool en gehaktballen tussen de zoete aardappelen, strooi de tijm erover. Sprenkel de olijfolie over het geheel. Schuif de braadslede in de oven en bak alles in een half uur maximaal gaar en bruin. Schep het tussendoor keer om.

Bron

Dirk magazine

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten