Ribbetjes in rum-marinade

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 27-11-2021
  • Ribbetjes in rum-marinade

    Ribbetjes in rum-marinade

    Ribbetjes in rum-marinade

=18pxVan ribbetjes uit het barbecue-aanbod in de supermarkt maak je met dit recept iets bijzonders! Begin er wel op tijd aan, want het vlees moet 12 uur marineren.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 spareribs
peper en zout

Voor de marinade :
5 el esdoornsiroop
1 tl chilipoeder
1 tl gemberpoeder
1 el worcestersaus
1,5 tl komijnpoeder
1 tl vijfkruidenpoeder
1/2 tl nootmuskaa
1 stengel citroengras
peper en zout

Voor de rumsaus :
4 cm gember
4 knoflook teentjes
25 cl ketchup
50 cl bruine rum
1 el worcestersaus
3 el chardonnay-azijn
1 tl scherpe mosterd
1/2 tl chilivlokken
20 g rietsuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
aluminiumfolie
barbecue

Bereidingswijze

1 Snipper het citroengras fijn en meng het met de rest van de ingrediënten van de marinade in een kommetje. Schik de ribbetjes in een grote ovenschaal en overgiet met de marinade. Zet een nachtje in de koelkast (zo'n 12 uur) en laat het vlees 1 uur voor het bakken op kamertemperatuur komen.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Dek de ribbetjes af met een vel aluminiumfolie en gaar ze 2 uur in de oven. Maak ondertussen de rumsaus. Pel en snipper de knoflook en de gember. Meng deze met de andere ingrediënten voor de rumsaus en warm even op in een steelpannetje. Laat zo'n 20 minuten zachtjes inkoken.
3 Maak de barbecue klaar voor ‘direct grillen'.
4 Haal de ribbetjes uit de oven, bestrijk met de rumsaus en bak nog zo'n 30 minuten op de hete barbecue. Bestrijk regelmatig met de rumsaus en draai om tot ze lekker krokant gebakken zijn.
5 Snij tussen de ribbetjes en het malse vlees valt er zo van af.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten