Zalmfilet met hoisin uit de oven

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-11-2021
  • Zalmfilet met hoisin uit de oven

    Zalmfilet met hoisin uit de oven

    Zalmfilet met hoisin uit de oven

Eerst een uurtje marineren en dan de oven in .....makkelijk en super lekker !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 zalmfilet (groot of 4 zalmfilets van 150 g elk)
2 knoflook teentjes
4 cm verse gember
1 rode chilipeper
2 lente-uien
2 el limoensap
4 el hoisinsaus
4 el sojasaus
1 tl sesamzaad (+ extra)
2 el rijstazijn
1 tl sesamolie
1 tl vijfkruidenpoeder
2 el olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier

Bereidingswijze

1 Pel en pers de knoflook en rasp de gember. Maak de chilipeper schoon en snij in ringen. Maak de lente-ui schoon en snij in ringen.
2 Meng de knoflook, de gember, de chilipeper, de sesamzaadjes, het limoensap, de hoisinsaus, de sojasaus, de rijstazijn, de sesamolie, de olijfolie en het vijfkruidenpoeder tot een marinade. Leg er de vis in, dek af en laat 1 uur marineren.
3 Verwarm de oven voor op 220°C. Neem de zalm uit de marinade en doe de marinade in een sauspannetje. Leg de zalm op bakpapier op een bakplaat en gaar 15 minuten in de oven.
4 Laat de marinade 2 minuten zachtjes inkoken tot saus. Werk de zalm af met de lente-uitjes en wat extra sesamzaadjes en serveer met de saus.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten