Roomkwarktaart de echte Duitse Käse Sahne Torte

  • Duits, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-11-2021

Voor het Kaffeeteam van het verzorgingstehuis in Stadtlohn waar ik als vrijwilligster werk heb ik voor de donderdagse koffiemiddag deze echte Käse Sahne Torte gebakken. De taart bestaat uit een boven- en onderlaag van cakedeeg en een tussenlaag van kwark en slagroom. Ik heb er nog een paar mandarijnen (uit een blikje) aan toegevoegd.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Roerdeeg:
200 gram zachte boter (kamertemperatuur)
190 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
mespunt zout
4 eieren (M)
200 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
Vulling:
10 blaadjes witte gelatine
750 gram magere kwark
150 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
100 ml citroensap
rasp van een (biologische) citroen
400 ml slagroom
klein blikje mandarijnen (uitgelekt)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm/bakvorm van 26 cm doorsnede
mixer
beslagkommen
zeef

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op180 graden boven- en onder-warmte of 160 graden hete-lucht.
Bakvorm invetten en met bloem bestuiven.
Boter met suiker, vanillesuiker en zout crèmig roeren.
Eieren (op kamertemperatuur) er één voor één doormixen.
Bloem en bakpoeder zeven en voorzichtig door de boter/eimassa spatelen.
Deeg overdoen in de beboterde bakvorm en de taart in het midden van de voorverwarmde oven plm.25 tot 30 minuten bakken. Taartbodem in de vorm laten afkoelen. Voozichtig uide de vorm halen en dwars doorsnijden zodat je twee ronde deegplakken krijgt.
Bovenste deegplak in 12 punten snijden (is gemakkelijker als de taart klaar is (zie foto).
Vulling
Gelatineblaadjes in koud water plm.10 minuten weken.
Slagroom stijfkloppen.
Kwark met suiker, vanillsuiker, citroensap en -rasp loskloppen.
Gelatine goed uitknijpen. In een pannetje op een hele lage warmtebron gelatine laten smelten.
Dan eerst met een beetje van de kwarkmassa mengen en dan goed doorkloppen door de hele kwarkmassa.
Stijfgeklopte slagroom voorzichtig door de kwarkmassa mengen.
Onderste taartbodem op een schaal leggen. Rand van de springvorm of een taartring eromheen zetten.
Vullen met 1/3 van de kwarkmassa. Mandarijnen erover verdelen. Daarna de rest van de kwarkmassa erover verdelen.
De bovenste (in punten gesneden) taartlaag op de kwarkmassa drukken.
Vòòr het opdienen met poedersuiker bestrooien.

Bron

Dr.Oetker Super Käsekuchen, recept iets angepast voor wat betreft de hoveelheid deeg

Serveertip

Je kunt in plaats van mandarijnen ook aardbeien of frambozen in de taart verwerken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten