Gratin van eieren met grijze garnalen en spinazie

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-11-2021
  • Gratin van eieren met grijze garnalen en spinazie

    Gratin van eieren met grijze garnalen en spinazie

    Gratin van eieren met grijze garnalen en spinazie

Lekker en makkelijk voorgerechtje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g spinazie
1 el boter
6 eieren
250 g grijze garnalen (gepeld)
Voor de kaassaus :
2 el boter
2 el bloem
25 cl melk
nootmuskaat
150 g geraspte kaas
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Laat de spinazie 5 minuten slinken in een pan met wat boter, kruid met peper en zout. Laat uitlekken en zet opzij.
2 Kook de eieren hard, pel ze en snij ze doormidden. Verwarm de oven voor op 200°C.
3 Maak de kaassaus. Smelt de boter in een kookpot en doe er de bloem bij, roer tot een glad mengsel. Klop er beetje bij beetje de melk door, op middelhoog vuur, tot de saus is ingedikt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg er de geraspte kaas aan toe en laat smelten. Kruid bij naar smaak. Haal van het vuur.
4 Verdeel de spinazie over 4 ovenschaaltjes, leg er de eieren bovenop, gevolgd door de garnalen. Lepel er de kaassaus over en zet 20 minuten in de oven tot de schoteltjes bovenaan goudbruin gekleurd zijn.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten