Witloof met Italiaanse ham en gorgonzola

  • Italiaans, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Witloof met Italiaanse ham en gorgonzola

    Witloof met Italiaanse ham en gorgonzola

    Witloof met Italiaanse ham en gorgonzola

Makkelijk en overheerlijk 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 witloof stronkjes
8 Italiaanse ham pakjes
150 g gorgonzola
100 g emmentaler (gemalen)
50 g boter (+ extra om in te vetten)
40 cl melk
3 el bloem
nootmuskaat
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwijder de harde kern en de buitenste blaadjes van het witloof, kook het 12 minuten en laat goed uitlekken.
2 Bestrijk 4 ovenschaaltjes met boter. Wikkel elk stronkje witloof in een plakje ham. Verdeel ze over de schaaltjes.
3 Maak een kaassaus: smelt de boter, roer er de bloem door en laat even zacht bakken in de pan. Blus met de melk en roer goed met een garde zodat er geen klontertjes ontstaan. Voeg er de gemalen emmentaler en de helft van de gorgonzola aan toe en kruid met peper en een klein beetje zout.
4 Giet de saus over de witloofrolletjes en leg er de resterende gorgonzola, in blokjes, over. Laat 25 minuten in de oven gratineren. Lekker met puree of brood.

Bron

libelle

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten