Oosters gemarineerd beenhammetje uit de oven.

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-11-2021
  • Oosters gemarineerd beenhammetje uit de oven.

    Oosters gemarineerd beenhammetje uit de oven.

    Oosters gemarineerd beenhammetje uit de oven.

  • Oosters gemarineerd beenhammetje uit de oven.

    Oosters gemarineerd beenhammetje uit de oven.

    Oosters gemarineerd beenhammetje uit de oven.

  • Oosters gemarineerd beenhammetje uit de oven.

    Oosters gemarineerd beenhammetje uit de oven.

    Oosters gemarineerd beenhammetje uit de oven.

  • Oosters gemarineerd beenhammetje uit de oven.

    Oosters gemarineerd beenhammetje uit de oven.

    Oosters gemarineerd beenhammetje uit de oven.

De slager had beenhammetjes in de aanbieding. Reden te meer om er eentje mee te nemen. Ik wilde het op een Oosterse manier verwerken en  kwam ik terecht bij Lian. Heel gemakkelijk om te maken, weinig ingrediënten en razend lekker. Voor ons tweetjes is 500 gram rijkelijk veel, maar beenham koud op een broodje met wat sla en augurk resulteert in een heerlijke lunch.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 beenham van 500 gram
1 el honing
4 el ketjap ( + 2 tl sojasaus)
scheutje merin
1/2 tl gerookt paprikapoeder
2 teen knoflook geperst
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kom en ovenschaal

Bereidingswijze

Maak een marinade van de knoflook, merin, ketjap en de honing, knoflook ( soja) .

Leg het beenhammetje in een kom in de marinade en bedruip er alle kanten van het hammetje mee. Dek de kom af en laat minstens 4 uur marineren in de koelkast ( Ik deed dat al de avond van te voren) .

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht . Leg het beenhammetje in een ovenschaal en geef het een baktijd van 10 minuten per 100 gram . Bedruip het beenhammetje halverwege de gaartijd nogmaals met de marinade.

Haal de beenham uit de ovenschaal, leg op een bord en dek af met aluminiumfolie . Laat minstens 5 minuten rusten alvorens het hammetje aan te snijden.

Bron

Lianvanrens.nl eigen tekst kleine aanpassing en fotos

Serveertip

Lekker met groente naar keuze .

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten