Verfijnde vislasagne

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-11-2021
  • Verfijnde vislasagne

    Verfijnde vislasagne

    Verfijnde vislasagne

=16pxMaak deze feestelijke  lasagne de ochtend van het feest en zet afgedekt in de koelkast. Bak hem in de oven terwijl je samen met je gasten aperitieft.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g lasagnevellen (gedroogde)
500 g witvisfilet (stevige)
150 g gerookte zalm
300 g scampi's (schoongemaakt en gepeld)
170 g krabvlees (blik)
2 knoflook teentjes
2 venkel stronkjes
400 g wortelen
100 g pecorino
25 cl melk
20 cl room
40 cl visfond
Noilly Pratscheutje of andere zeer droge witte wijn
80 g bloem
80 g boter (+ extra)
olijfolie
nootmuskaat
peper en zout

Voor de afwerking :
125 g rivierkreeft (gekookte, kleintjes)
1 citroen (in schijfjes)
peterseliehandje
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Pel en plet de knoflook. Maak de venkel en de wortelen schoon en snij ze in heel fijne reepjes. Smelt een klontje boter en stoof de knoflook, venkel en wortel zacht. Kruid met peper en zout. Blus met een scheutje Noilly Prat en laat inkoken.
2 Smelt 80 gram boter in een kookpot en voeg de bloem toe. Laat 1 minuut al roerend bakken. Voeg geleidelijk aan de visfond en de melk toe, blijf roeren tot je een egale saus krijgt. Voeg de room, nootmuskaat, peper en zout toe.
3 Snij de vis en de gerookte zalm in reepjes. Leg onderaan in de ovenschaal een laagje saus. Beleg met lasagnevellen. Bedek met reepjes venkel en wortel. Beleg opnieuw met een laagje lasagnevellen. Lepel er dan een laagje saus in en leg er vis, gerookte zalm, scampi's en stukjes krab op. Leg dan nog een laagje lasagnevellen, groenten, lasagnevellen, saus en vis. Eindig met pecorino.
4 Leg er een vel aluminiumfolie op en gaar 35 minuten in de oven. Laat de laatste minuten zonder aluminiumfolie gratineren.
5 Werk af met enkele fijne schijfjes citroen, verse peterselie en gekookte rivierkreeftjes.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten