Gegrild witloof met peterselieroom en garnalen

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-11-2021
  • Gegrild witloof met peterselieroom en garnalen

    Gegrild witloof met peterselieroom en garnalen

    Gegrild witloof met peterselieroom en garnalen

Feestelijk voorgerechtje voor op de grill /grillpan. Het witloof moet je op voorhand laten marineren. Dat duurt zeker een uur, maar mag ook een halve dag. Ook de peterselieroom maak je op voorhand en laat je opstijven in de koelkast.    


  •  

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 g garnalen (verse, gepelde)
4 witloof stronkjes
1 citroen
1 knoflook teentje
handje bladpeterselie
150 g zure room
1/2 tl chilivlokken
1/2 tl honing
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwijder de bittere kern onderaan het witloof en halveer de stronkjes overlangs. Spoel de citroen, rasp de schil en pers het sap uit. Pel en plet de knoflook. Meng 1 koffielepel van de geraspte citroenschil met de knoflook, 2 eetlepels citroensap, de honing, de chilivlokken en 3 eetlepels olijfolie. Meng de witloofstronkjes met de marinade en zet 1 uur in de koelkast.
2 Spoel de peterselie en hak fijn. Klop de zure room op, meng met 2 eetlepels van peterselie en kruid met peper en zout. Laat opstijven in de koelkast.
3 Gril de witloofstronkjes gaar. Serveer met de garnaaltjes en peterselieroom. Besprenkel met de rest van de marinade en kruid met wat peper.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten