Carpaccio van wild met truffelcrème

  • Belgisch, Tussengerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-11-2021
  • Carpaccio van wild met truffelcrème

    Carpaccio van wild met truffelcrème

    Carpaccio van wild met truffelcrème

Feestelijk tussengerecht in een feestelijke menu .......=18pxDe truffelcrème kun je op voorhand maken. Schep de crème in een spuitzakje en leg dit koel weg.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
80 g hertenfilet (of everzwijnfilet)
2 el mascarpone
1/2 tl truffeltapenade (of truppelcarpaccio, kant-en-klaar)
zuurdesembrood
verse oregano
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
spuitzak

Bereidingswijze

1 Leg het vlees 1 uur in de diepvries. Meng de mascarpone met de truffelcarpaccio en kruid met peper en zout. Doe het mengsel in een spuitzakje en leg koel weg.
2 Snij heel fijne plakjes van het zuurdesembrood, bestrijk met olijfolie en gril ze 1 à 2 minuten aan elke kant.
3 Neem het wild uit de vriezer. Snij met een mes flinterdunne plakjes van het vlees en leg ze mooi op een bordje. Besprenkel ze met een scheutje olijfolie, peper en zout. Spuit er enkele toe es truffelcrème op. Werk af met verse oregano en zuurdesembrood. Serveer meteen.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten