Gegratineerde oesters met misosaus

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-11-2021
  • Gegratineerde oesters met misosaus

    Gegratineerde oesters met misosaus

    Gegratineerde oesters met misosaus

=18pxPrima starter van een feestmenu .....   de oesters kun je enkele uren op voorhand maken en in de koelkast bewaren. Haal ze 20 minuten voor je ze in de oven wilt garen uit de koelkast. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 oesters
1 citroen
1/2 sjalotje
60 g emmentaler (geraspte)
2 el mayonaisel
1 el misopasta
1 el mirin
peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 210°C. Duw de oesters met een oestermes of stevig mes helemaal open. Schep het oestervlees zachtjes uit de schelpen en leg ze nog even op keukenpapier.
2 Pers de citroen uit. Pel de sjalot en snipper 'm heel fijn. Meng de misopasta met 1 eetlepel water, 1 eetlepel citroensap, de mayonaise en de mirin. Kruid met peper.
3 Leg de onderste helft van de oesterschelpen in een ovenschaal. Leg er wat sjalot op. Beleg met het oestervlees, een halve eetlepel misosaus en wat gemalen emmentaler. Gratineer de oesters 5 tot 7 minuten in de oven. Serveer meteen. Lekker met nog een partje citroen erbij.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten