Prei ovenschotel met salami en kruidige bechamelsaus.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-11-2021
  • Prei ovenschotel met salami en kruidige bechamelsaus.

    Prei ovenschotel met salami en kruidige bechamelsaus.

    Prei ovenschotel met salami en kruidige bechamelsaus.

  • Prei ovenschotel met salami en kruidige bechamelsaus.

    Prei ovenschotel met salami en kruidige bechamelsaus.

    Prei ovenschotel met salami en kruidige bechamelsaus.

  • Prei ovenschotel met salami en kruidige bechamelsaus.

    Prei ovenschotel met salami en kruidige bechamelsaus.

    Prei ovenschotel met salami en kruidige bechamelsaus.

  • Prei ovenschotel met salami en kruidige bechamelsaus.

    Prei ovenschotel met salami en kruidige bechamelsaus.

    Prei ovenschotel met salami en kruidige bechamelsaus.

  • Prei ovenschotel met salami en kruidige bechamelsaus.

    Prei ovenschotel met salami en kruidige bechamelsaus.

    Prei ovenschotel met salami en kruidige bechamelsaus.

  • Prei ovenschotel met salami en kruidige bechamelsaus.

    Prei ovenschotel met salami en kruidige bechamelsaus.

    Prei ovenschotel met salami en kruidige bechamelsaus.

Deze ovenschotel is zo gemaakt en erg smaakvol door de kruidige bechamelsaus , de salami en de kaas. Een heerlijke dagelijkse schotel om bij op te warmen op een tamelijk koude novemberdag.....

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 stuk prei gewassen en in ringen gesneden
600 gram kruimige aardappelen geschild en in kleine stukken gesneden
scheutje melk
snuf vers gemalen zwarte peper en zout
1/2 groentebouillonblokje met minder zout

KRUIDIGE BECHAMELSAUS

15 gram roomboter
15 gram bloem
150 ( halfvolle ) milliliter melk + kookvocht van prei en aardappelen ( optie)
snufje nootmuskaat
1/4 theelepel kerriepoeder
1/4 theelepel uienpoeder
1/4 theelepel knoflookpoeder
snuf chilivlokken of meer naar smaak
flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout

EN VERDER

50 gram salami in plakjes
50 gram geraspte extra belegen kaas( ik had een combi van 3 kazen)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan, ovenschotel, snijplank en mes

Bereidingswijze

Breng water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Voeg de aardappelen toe en kook niet helemaal gaar. Voeg de schone preiringen toe en kook mee totdat alles goed gaar is.

Maak ondertussen de kruidige bechamelsaus. Smelt daarvoor de roomboter in een steelpan, voeg bloem toe en roer goed door elkaar. Laat een minuutje garen en voeg dan wat melk toe . Klop met een garde totdat alle melk is opgenomen. Ga zo door totdat alle melk op is. Breng met alle kruiden op smaak. IK VOND DE ROUX WAT DIK EN HEB WAT KOOKVOCHT VAN DE PREI EN AARDAPPEL TOEGEVOEGD. Proef en voeg meer kruiden toe naar smaak.

Giet af maar bewaar wat van dit smaakvolle vocht voor in de stamppot.

Stamp alles fijn met een scheutje melk, wat vocht en een klontje boter en eventueel een snufje nootmuskaat.
Vet een ovenschaal dun in en vul de schaal met de stamppot. Leg er de plakjes salami op en druk deze in de stamppot zodat kuiltjes ontstaan. Giet er de kruidige bechamelsaus over en bestrooi met de kaas. Zet voor 10 minuten in een hete lucht oven , die op 190 graden voorverwarmd is.

Bron

Familie over de kook. Recept aangepast naar 2 personen met eigen inbreng. . Eigen foto's

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten