Vegetarische enchilladas gevulde met champignons maïs en zwarte bonen

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-11-2021
  • Vegetarische enchilladas gevulde met champignons maïs en zwarte bonen

    Vegetarische enchilladas gevulde met champignons maïs en zwarte bonen

    Vegetarische enchilladas gevulde met champignons maïs en zwarte bonen

Wraps gevuld met een lekker mengsel van paprika, champignons, maïs en zwarte bonen. Lekker met een tomatensaus en geraspte kaas, gebakken in de oven. Een overheerlijke vegetarische maaltijd. Goed voor te bereiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 kleine wraps
2 eetlepels zonnebloemolie
1 kleine rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
300 gram kastanjechampignons, in plakjes
1 rode en 1 gele paprika, in kleine stukjes
Blikje zwarte bonen (plm. 380 gram)
Klein blikje maïs (plm. 200 gram)
1 eetlepel piccadillokruiden Euroma (Jonnie Boer)
1 theelepel gerookte paprikapoeder
Peper, zout
Saus:
1 eetlepel zonnebloemolie
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
½ eetlepel honing of wat suiker

75 gram geraspte oude kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hapjespan voor de vulling
ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden boven- en onder-warmte.
Verhit de olie in een hapjespan of grote koekenpan.
Bak hierin de ui en de knoflook glazig.
Voeg de champignons hieraan toe en bak deze mee tot ze licht gaan kleuren.
Bak de paprikastukjes een paar minuten mee.
Voeg de bonen en de maïs hieraan toen en kruid alles met peper, zout, de piccadillo-kruiden en het gerookte paprikapoeder.
]Saus:
Verhit de olie in een pannetje.
Bak hierin de sjalot en de knoflook glazig.
Voeg de tomatenblokjes hieraan toe.
Maak op smaak met peper, zout en wat honing.

Schep wat van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.
Verdeel het groentemengsel over de 12 wraps.
Vouw de wraps dicht en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
Verdeel de rest van de tomatensaus erover.
Bestrooi met de geraspte kaas en zet de schaal plm. 25 tot 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot alles een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Bron

Aangepast recept van internet

Serveertip

Dien de enchilladas op met zure room, plakjes avocado en een tomatensalade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten