Gratin van aardappelvariëteiten

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-11-2021
  • Gratin van aardappelvariëteiten

    Gratin van aardappelvariëteiten

    Gratin van aardappelvariëteiten

Origineel en lekker bijgerecht voor Uw feestmaaltijd

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1/2 L room
8 grote lauretteaardappelen
700 g vitelotteaardappelen
5 grote zoete aardappelen
1 zakje gratinkaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Schil de verschillende aardappelsoorten. Snij in fijne plakjes met de mandoline.
-Verwarm de oven voor op 140°C.
-Leg de aardappelen per soort in laagjes. Begin met de vitelotteaardappelen, daarna een laagje laurette en daarna een laagje zoete aardappel. Kruid met peper en zout en giet een beetje room tussen de laagjes.
-Herhaal tot alle plakjes op zijn en de ovenschotel gevuld is.
-Bedek de schotel met de gratinkaas.
-Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven en laat 1 uur garen. Controleer met een vork of alle plakjes gaar zijn.

Bron

spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten