Hete Bliksem Voor Onze Kleinkinderen.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-11-2021
  • Hete Bliksem Voor Onze Kleinkinderen.

    Hete Bliksem Voor Onze Kleinkinderen.

    Hete Bliksem Voor Onze Kleinkinderen.

  • Hete Bliksem Voor Onze Kleinkinderen.

    Hete Bliksem Voor Onze Kleinkinderen.

    Hete Bliksem Voor Onze Kleinkinderen.

  • Hete Bliksem Voor Onze Kleinkinderen.

    Hete Bliksem Voor Onze Kleinkinderen.

    Hete Bliksem Voor Onze Kleinkinderen.

  • Hete Bliksem Voor Onze Kleinkinderen.

    Hete Bliksem Voor Onze Kleinkinderen.

    Hete Bliksem Voor Onze Kleinkinderen.

  • Hete Bliksem Voor Onze Kleinkinderen.

    Hete Bliksem Voor Onze Kleinkinderen.

    Hete Bliksem Voor Onze Kleinkinderen.

Opeens 2 kleinkinderen mee aan tafel . Het geplande diner doorgeschoven naar morgen. Maar wat dan?  Even googlen naar een kindvriendelijke ovenschotel. Ik kwam uit op hete bliksem, gehakt uit de diepvries, ui, appels en aardappelen voldoende voorradig. Maken dus. Ze hebben ervan genoten ( en wij ook, want dit oer Hollands gerecht had ik nog nooit gemaakt) 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram geschilde kruimige aardappelen
800 gram appels geschild in grote stukken( Elstar)
optie suiker
2 appels geschild , klokhuis verwijderd en in dunne plakjes geschaafd op de mandoline
250 gram rundergehakt
200 gram gemengd gehakt
2 uien gesnipperd
1 el crème fraîche
1 bouillonblokje groente met minder zout.
50 gram boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank, mes, dunschiller, ovenschaal, puree stamper

Bereidingswijze

Breng water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Kook de aardappelen gaar.

Kook ondertussen de appels met 2 el water met het deksel op de pan tot een zachte compote.

Giet de aardappelen af en vang een deel van het kookvocht op. Stoom de aardappelen droog en stamp ze met de crème fraîche, een klontje ongezouten roomboter, scheutje kookvocht, peper en zout naar smaak tot een smeuïge puree.



Smelt een klein klontje roomboter in een koekenpan en fruit de gesnipperde uien enkele minuten. Voeg beide soorten gehakt toe , bak het rul. Voeg gemalen peper toe. Leg het deksel op de pan en laat samen nog 5 minuten bakken.

Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met de compote. Leg daarop het gehaktmengsel en als laatste de puree. Leg er dakpansgewijs de dunne appelschijfjes op met hier en daar wat vlokjes roomboter.

Zet de schaal voor 30 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden.

Bron

Libelle Lekker eigen tekst en foto's en een kleine aanpassing

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten