Zilte vis met olijven en aardappels

  • Mediterraan, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 22-11-2021
  • Zilte vis met olijven en aardappels

    Zilte vis met olijven en aardappels

    Zilte vis met olijven en aardappels

Makkelijk te bereiden gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 knoflooktenen
bakolie
4 ansjovisjes (op olie)
2 gele paprika's
250 gr kerstomaatjes
300 gr aardappels
250 gr kabeljauw
100 gr olijven (bij voorkeur taggiasca/cailletier
1 bol mozzarella (optioneel)
beetje zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal
grote pan

Bereidingswijze

Verhit de oven tot 200 gr.C. Schil de aardappels en snij ze in partjes. Leg die een uurtje in de week in koud water.
Vet de ovenschaal in en bak de aardappels in de oven. Ontdoe de paprika's van de zaadlijsten en snij ze in dunne reepjes. Snij de tomaten doormidden. Snipper de knoflooktenen en bak ze zachtjes aan in een grote pan. Roer er de ansjovisjes doorheen en blijf roeren tot ze smelten. Voeg nog wat olie toe. Bak dan de tomaten en paprika's even mee.
Als de aardappels zo'n 40 minuten hebben gebakken en lichtbruin zijn geworden, leg er dan het tomaten-paprikamengsel op. Vervolgens beleggen met stukjes kabeljauw en olijven.
Eventueel de mozzarella toevoegen.
Daarna nog ongeveer een half uurtje in de oven.

Bron

dagblad Trouw

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten