Boston Bonen-pompoenstoof

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-11-2021
  • Boston Bonen-pompoenstoof

    Boston Bonen-pompoenstoof

    Boston Bonen-pompoenstoof

Heerlijk recept uit het kookboek Heel veel veg!

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
1 blik zwarte bonen (400 gram)
olijfolie
2 middelgrote uien
1 peper
1 tl suiker
2 el melasse (honing of ahornsiroop kan ook)
2 el mosterd
1 kg pompoen
1 ltr boulion
1 blikje tomaten uit blik
1 el cocao
4 tenen knoflook
2 laurierbladeren
paar takjes tijm
zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-

Bereidingswijze

1. snipper de uien en chilipepers. Snijd schil en snijd de pompoen in blokjes.
2. schenk een scheut olijfolie in een pan en bak de uien en chilipeper 10 minuten op laag vuur.
3. voeg zout, peper, suiker melasse en mosterd toe. roer erdoor tot het een bruine donkere pasta wordt.
4. voeg pompoenblokjes en tomaten uit blik toe. hak de tomaten in stukjes.
5. snijd knoflook door de helft en voeg samen met de cacao, laurierbladeren en tijm toe.
6. laat het gerecht 20 minuten sudderen tot de pompoenblokjes gaar zijn.
7. vis knoflookstukjes uit pan, knijp in knoflookpers fijn en roer door mengsel.
8. voeg bonen toe aan mengsel en laat een paar minuten sudderen.
9. haal tijm en laurier blaadje eruit. proef en voeg evt. nog extra zout of peper toe en serveer!

Bron

Kookboek Heel veel veg!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten