Appeltaart Ohh appeltaart!

  • Internationaal, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-11-2021
  • Appeltaart Ohh appeltaart!

    Appeltaart Ohh appeltaart!

    Appeltaart Ohh appeltaart!

Deze appeltaart is zo lekker dat ik altijd teleurgesteld ben wanneer ik ergens anders een appeltaart bestel.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Deeg:
330 gr zelfrijzend bakmeel
330 gr witte basterdsuiker
265 gr boter
165 gr havermout
2 eieren
bitterkoekjes voor op de bodem

Vulsel:
8 appels
rozijnen indien gewenst
1 zakje vanille suiker
eetlepel abrikozen jam
2 theelepels kaneel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vorm van 27 cm diameter

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden
Kneed de ingrediënten van het deeg goed. Tot een bal
Snij de appel in kleine stukjes en meng met de vulsel ingrediënten door elkaar. Ik zelf laat de rozijnen niet eerst wellen. Maar laat ze even met de appel en de jam in trekken.
Doe het deeg in de ingevette vorm. Houd wat over om een ruit te maken als de vulling er in zit.
Verkruimel de bitterkoekjes op de bodem doe daarna de appelvulling er in en maak een ruit van het overgebleven deeg.
1 uur in de oven op 180 graden.

Smullen maar.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten