Sumatraanse courgette
- Indonesisch, Bijgerecht
- 0-10 min.
Ik heb dit regelmatig gegeten bij Toko Bungamas in Leiden, ik vond het een heerlijke afwisseling met andere gerechten daar. Bungamas is gespecialiseerd in de Sumatraanse keuken, Kenmerkend is de volle kruidige smaak die het heeft.
Ingrediënten 1 persoon
Courgettes, tomatenpulp uit blik, ui, knoflook, sambal oelek, kerriepoeder en ketoembar, citroensap, suiker zoutBenodigdheden
pan en mes
Bereidingswijze
Snij de courgette in plakken, en frituur ze licht tot ze wat slinken, goed uit laten lekken.
Vervolgens maak een boemboe door wat gesnipperd ui, klein beetje knoflook en sambal, weinig kerriepoeder en ketoembar te fruiten in de uitgelekte olie. Als laatste redelijk wat tomatenpulp uit blik ()
Voeg een laagje water toe en breng het geheel op smaak met suiker zout en citroensap.
Voeg de courgette toe, even roeren en 1 min. nagaren
Bron
Bungamas Leiden
Serveertip
Laat de Courgette 1 dag intrekken, dan smaakt deze nog lekkerder.