Sumatraanse courgette

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 21-11-2021

Ik heb dit regelmatig gegeten bij Toko Bungamas in Leiden, ik vond het een heerlijke afwisseling met andere gerechten daar. Bungamas is gespecialiseerd in de Sumatraanse keuken, Kenmerkend is de volle kruidige smaak die het heeft.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
Courgettes, tomatenpulp uit blik, ui, knoflook, sambal oelek, kerriepoeder en ketoembar, citroensap, suiker zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan en mes

Bereidingswijze

Snij de courgette in plakken, en frituur ze licht tot ze wat slinken, goed uit laten lekken.

Vervolgens maak een boemboe door wat gesnipperd ui, klein beetje knoflook en sambal, weinig kerriepoeder en ketoembar te fruiten in de uitgelekte olie. Als laatste redelijk wat tomatenpulp uit blik ()

Voeg een laagje water toe en breng het geheel op smaak met suiker zout en citroensap.

Voeg de courgette toe, even roeren en 1 min. nagaren

Bron

Bungamas Leiden

Serveertip

Laat de Courgette 1 dag intrekken, dan smaakt deze nog lekkerder.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten