Ajam Rica Rica
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Lekker pittig gerecht met stukjes kippendij en een gemalen boemboe. Ik heb de zaadjes van de pepers verwijderd, maar volg je eigen smaakgevoel wat pittigheid betreft.
Ingrediënten 2 recipe.people
250 g kipdijfilet in hapklare stukken2 djeruk perut (limoenblaadjes)of enkele limoenschilletjes
2 tenen knoflook
2 rode pepers ( zonder zaad)
1 sjalot
1 stengel sereh
1/2 rode punt paprika
1/2 tomaat
1 limoen
½ el basterdsuiker
1/2 tl djahé
2 tl kurkuma
1/2 tl gemalen laos
Benodigdheden
snijplan, mes, pan, staafmixerBereidingswijze
Draai met de staafmixer of in de keukenmachine de sjalot, pepers, knoflook, paprika, tomaat djahé, laos en een goede scheut olie tot een mooie boemboe. ( iets waterig is geen probleem)
Verhit vervolgens een klein scheutje olie in een pan en fruit de boemboe zachtjes enkele minuten op matig vuur.
Bestrooi de kip blokjes met zout en kurkuma naar smaak.
Kneus de bolle kant van de sereh en voeg toe aan de boemboe. Voeg ook 4-5 limoenblaadjes toe. Fruit even kort al omscheppend mee met de boemboe.
Schep er de bruine suiker door en roer vervolgens goed om. Leg de kip stukjes in de pan en voeg circa 150 ml water toe ,zodat deze net niet onder staat.
Doe de deksel op pan en laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen.
Haal de deksel van de pan en laat nog een half uur zachtjes sudderen tot de saus de gewenste dikte heeft. Verwijder de limoenblaadjes ( schil ) en de sereh.
Besprenkel de Ajam Rica Rica vlak voor het serveren met vers limoensap. Serveer met witte rijst en groente naar keuze.
Bron
Smaakmenutie eigen tekst en foto's
Serveertip
Lekker met wat zoetzure uitjes en of augurken. Of een komkommersalade.