Hertensukade met aardappelpuree oesterzwammen en wortel
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Lekker recept voor kerst
Ingrediënten 4 recipe.people
4 stukken hertensukadeRoomboter
2 rode uien gesnipperd
2 tenen knoflook fijngesneden
150 gram shitakenin plakjes
150 kastanje champignons in plakjes
2 eetl. Bloem
250 ml rode wijn
2 potjes wildfond
2 laurierblaadje
8 jeneverbessen
1o zwarte peperbolletjes gekneusd
4 kruidnagels
4 takjes tijm 3 takjes rozemarijn
2 plakken peperkoek
8 bospeen
400 aardappelen
Room
nootmuskaat
Peper zout
12 oesterzwammen
12 Amsterdamse uitjes
2 eetl rode wijnazijn
Bereidingswijze
Vlees bestrooien met peper en zout.
Aanbakken scheut olijfolie en een klontje boter.
Daarna uit de pan
Fruit rode ui voeg dan de shitake ,kastanje champignons en de knoflook toe en stoof dit even mee.
Daarna vlees weer in de pan
Voeg bloem toe en bak even mee.
Schenk rode wijn en wildfond toe.
Vlees moet onder staan anders een beetje water of meer fond erbij
Breng zachtjes aan de kook en voeg 2 eetl rode wijnazijn , laurier , jeneverbessen , kruidnagel, zwarte peper
Tijmblaadjes en rozemarijn naaldjes in kleine stukjes snijden Daarna ook in de pan.
Daarna 3 uur laten sudderen ( roer elk half uur even door).
Daarna laten inkoken voeg de blokjes peperkoek toe
Zet opzij voor gebruik.
Oesterzwammen:
Snij de kontjes van de Oesterzwammen .
Bak de Oesterzwammen in een beetje olijfolie.
Maak de puree
Wortels koken bestrooi met zeezout
Opmaak bord
Schep 3 eetl saus in het midden van een opgewarmd bord.
Leg hier aan de rechterkant de hertensukade .
Hiernaast aan de linkerkant de aardappelpuree.
Leg de Oesterzwammen er speels er naast.
Wortels op de puree.
Bron
Harold kookt
Serveertip
Als je saus over hebt kun je deze door tagiatelle doen met wat extra paddestoelen en parmezaan (voor de volgende dag ).