Kabeljauw met mosselen in venkelsaus

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-11-2021

Heb dit recept gemaakt voor een etentje .
Ga dit ook maken met kerst

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de mosselen:
0,5 prei in ringetjes
scheutje ricard
0,5 ui gesnipperd
Enkele takjes seldery of evt een steeltje bleekselderij in stukjes
12 mosselen

Voor de kerrie saus:
2 sjalotjes gesnipperd
0,5 granny Smith
Een flinke snuf kerriepoeder
1 takje tijm
1 laurierblaadje
2 dl witte wijn
200 ml kokosroom
scheutje ricard
E.v.t 0,5 blokje kippenbouillon of beetje kookvocht van de mosselen

Voor de venkel:
0,5 venkel
0,5 rode peper in ringetjes
Een klontje boter
1 snufje suiker

0,5 granny Smith
Scheut citroensap
Water

Voor de kabeljauw:
500 gram kabeljauw met vel

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voor de mosselen
Stoof de groenten aan in wat boter .
Voeg de gewassen mosselen toe .
Bevochtig met een scheutje ricard , peper en zout
Haal de mosselen na 5 tal minuten uit het kookvocht ( bewaar het kookvocht voor de saus)
Mosselen blijven in de schelp

Voor de kerriesaus
Stoof de sjalot met de stukjes appel en het kerriepoeder aan in de boter
Blus met de witte wijn en voeg de tijm en het laurierblaadje toe.
Laat volledig inkoken en bevochtig met het mosseljus
Laat kort inkoken en passeer de saus door een fijne zeef voeg nauw de kokosroom toe .
Laat inkoken tot de saus een beetje dikker word.
Afsmaken met peper, zout , scheut ricard en e.v.t een beetje kippenbouillonblok

Voor de venkel :
Snij de venkel met de mandoline
Stoof ze aan In boter zonder te kleuren.
Bestrooi ze lichtjes met een weinig suiker.
Meng de julienne van rode peper onder.

Voor de grany Smith:
Snij de appel julienne.
Laat de schil eraan.
Bewaar de julienne in water met citroensap tegen het verkleuren.

Voor de kabeljauw:
Verdeel de kabeljauw in porties van 125 gram.
Bestrooi met peper en zout .
Bak de kabeljauw in boter gaar.

Opmaak diep bord:
Saus, venkel , appel julienne (zonder vocht ), kabeljauw en er omheen de gekookte mosselen in de schelp





Bron

Internet

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten