Warmgerookte zalmpaté met cornichons .
- Nederlands, Lunch/Brunch
- 0-10 min.
- Geplaatst op 21-11-2021
Een heerlijke paté met als basis 125 gram warmgerookte zalm met naturel roomkaas, op smaak gemaakt met sap en rasp van limoen en een vleugje verse dille. Zalig als lunch op een getoast sneetje desembrood of op een broodje.Ook ideaal als borrelhapje en op een buffet. Zeker 2 dagen afgedekt in de koelkast houdbaar .
Ingrediënten 2 personen
1 warm gerookte zalm van 125 gram40 gram naturel roomkaas
gemalen peper naar smaak
sap en rasp van een halve limoen
1-2 takjes dille fijn gehakt
cornichons voor erbij
2 broodjes of geroosterde sneetjes desembrood
Benodigdheden
hakmolen of staafmixer snijplank en mesBereidingswijze
Verwijder de huid van de warmgerookte zalm en verdeel de zalm in stukjes. Voeg de roomkaas en ½ el limoensap toe en maal dit tot een paté. Meng er de gehakte dille en de rasp van de limoen door en breng de paté extra op smaak met gemalen peper en nog limoensap. Serveer op een broodje naar keuze met wat cornichons.
Bron
Recept uit de zaterdag editie van de krant. Eigen tekst en foto's
Serveertip
Ook ideaal als borrelhapje en op een buffet. Zeker 2 dagen afgedekt in de koelkast houdbaar .
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties