Italiaanse ballen

  • Mediterraan, Ovenschotel
  • 60-120 min.

Ideaal recept om voor een grote groep te serveren, maak het klaar de dag voordien en je zit mee aan de feesttafel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 el bakboter
800 gr gehakt half om half
1 ei
Mediterraanse kruiden, peper, zout, 1 teentje knoflook geplet,
1 bol mozarella,
2 zoete puntpaprika's
2 rode paprika's
1 blik gepelde tomaten in brokjes,
1 groot blik tomatenpuree,
1 glas witte wijn,
1/2 brikje room
1 knijpje tomatenketchup
800 gr aardappelwedges, voorgekookt
150 geraspte kaas
beetje broodkruim
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan, grote ovenschotel, mengkom

Bereidingswijze

Snij de bol mozarella in kleine blokjes, meng de kruiden, knoflook, het ei en de mozarella onder het gehakt.
Maak medium grote ballen 5 á 6 cm, bak deze stevig aan in een braadpan, ze moeten niet helemaal garen.
Haal de ballen uit de pan en schik ze in een ovenschotel.
Snij de paprikas in kleine blokjes en stoof ze aan in dezelfde pan. Doe er tomatenpuree onder en zet even op een hoog vuur.
Voeg daarna de gepelde tomaten toe, en giet er een glas droge witte wijn bij. Laat even pruttelen.
Roer er naar smaak een beetje room onder en giet de groentesaus ober de ballen.
Leg de aardappelwedges over het gerecht, maak een lagje met de geraspte kaas en strooi een beetje paneermeel erover.
Klaar om koel te zetten, of gooi het direct in de oven, steekt niet nauw, ongeveer 45 minuutjes op 170 graden.
Smullen maar!!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

icelady avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten