Citroencremeux
- Russisch, Banket
- 30-60 min.
Citroencremeux vulling voor bij de Charlotte taart.
Ingrediënten 6 personen
210 gr. citroensap + evt. rasp123 gr. suiker
14 gr. zetmeel
420 gr. ei
123 gr. suiker
4 gr. gelatine
18 gr. water
238 gr. boter
Benodigdheden
Garde
Suikerthermometer
Bereidingswijze
Meng het zetmeel met iets koud water.
Meng het heel ei met de suiker.
Week de gelatine in koud water.
Verwarm de suiker en citroensap.
Voeg het zetmeel toe.
Laat even doorkoken en voeg aan de ei-massa toe.
Giet alles terug in de pan, gaar door tot 82ºC en voeg de geweekte gelatine toe. Blijven roeren anders brandt het mengsel aan.
Koel terug naar 35-40ºC.
Voeg de boter en emulgeer met de staafmixer.
Verwerk gelijk of laat opstijven en verwerk met spuitzak.
Bron
Cursus