Tiroler Grostl

  • Oostenrijks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-11-2021

Met een restje aardappelen maak je een fantastisch eenpansgerecht uit Oostenrijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400gr gekookte aardappelen
boter
1 ui
125 g spek
100 gr shiitakes
½ teen knoflook
2 eieren
kwart bosje peterselie
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

schil je de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

Zet twee pannen op het vuur. Smelt in elke pan een klontje boter.

TIP Je werkt met twee pannen omdat alles moet gebakken worden. Als je maar één pan gebruikt, zullen de ingrediënten die je later toevoegt stoven en dat is niet de bedoeling.

Pel de uien en halveer ze. Snijd ze in halve maantjes.

Bak de aardappelen in één pan en de uien in de tweede pan.

Doe de uien bij de gebakken aardappelen. Zet het vuur onder de aardappelen wat zachter. Schud af en toe met de pan.

Haal de zwoerd van het spek. Snijd het spek in reepjes en bak het in de pan waarin de uien gebakken zijn.

Doe het gebakken spek bij de aardappelen. Laat op een laag vuur staan en schud af en toe met de pan.

Smelt een klontje boter in de lege pan.

Verwijder de harde steeltjes van de shiitake en scheur ze in stukken. Bak ze in de boter.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de knoflook bij de paddenstoelen.

Doe de gebakken paddenstoelen bij de aardappelen.

Smelt een klontje boter in de lege pan. Bak spiegeleieren in de boter.

Snipper de peterselie en doe hem bij de aardappelen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de gröstl in de pan met een spiegelei erop.

Bron

dagelijkse kost

Serveertip

Lekker met een groene salade

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten