Gebakken zalm in spinazie roomsaus met sjalot en knoflook.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-11-2021
  • Gebakken zalm in spinazie roomsaus met sjalot en knoflook.

    Gebakken zalm in spinazie roomsaus met sjalot en knoflook.

    Gebakken zalm in spinazie roomsaus met sjalot en knoflook.

  • Gebakken zalm in spinazie roomsaus met sjalot en knoflook.

    Gebakken zalm in spinazie roomsaus met sjalot en knoflook.

    Gebakken zalm in spinazie roomsaus met sjalot en knoflook.

  • Gebakken zalm in spinazie roomsaus met sjalot en knoflook.

    Gebakken zalm in spinazie roomsaus met sjalot en knoflook.

    Gebakken zalm in spinazie roomsaus met sjalot en knoflook.

  • Gebakken zalm in spinazie roomsaus met sjalot en knoflook.

    Gebakken zalm in spinazie roomsaus met sjalot en knoflook.

    Gebakken zalm in spinazie roomsaus met sjalot en knoflook.

  • Gebakken zalm in spinazie roomsaus met sjalot en knoflook.

    Gebakken zalm in spinazie roomsaus met sjalot en knoflook.

    Gebakken zalm in spinazie roomsaus met sjalot en knoflook.

Geïnspireerd door dit recept van Brenda Snelle-curry-met-spinazie-zalm-en-paprika heb ik een vereenvoudige vorm met spinazie bedacht.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 stuks zalmfilet zonder huis
1 l citroensap
100 gram babyspinazie
30 ml droge witte wijn
125 ml room om te koken
1 grote sjalot gesnipperd
2 teen knoflook gesnipperd
1 el zonnebloemolie
peper en zout naar smaak
1 tl gedroogde peterselie
1 tl gedroogde tijm
3 à 4 schijven citroen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan, snijplank en mes

Bereidingswijze

Bestrooi de zalm aan beide zijden met peper, zout en citroensap en laat even 10 minuutjes marineren. Bak de zalm vervolgens in hete olie 4 minuten. Keer de zalm en bak nogmaals 2 minuten. Haal de zalm uit de pan, leg op een bord en hou warm onder aluminiumfolie.

Verwijder het meeste vet uit de pan en fruit in het overige vet de sjalot en knoflook 2 minuten. Voeg de wijn toe en laat deze even verdampen. Voeg de room toe en roer alles door. Snij de babyspinazie een fractie kleiner en voeg toe met de tijm, peterselie en peper en zout naar smaak. Laat de spinazie slinken. Leg de zalm in de pan en verwarm even mee. Garneer het gerecht met verse plakken citroensap en serveer .

Serveertip

Ik heb er gewokte noedels met gewokte peultjes bij geserveerd.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten