Satsebeli

  • Russisch, Saus/dressing
  • 30-60 min.
  • Satsebeli

    Satsebeli

    Satsebeli

Satsebeli of Satsibeli is een pittige Georgische saus, vaak gemaakt van tomatenpuree, koriander, knoflook, azijn, peper, khmeli suneli en adjika. Satsebeli is het Georgische woord voor saus. De saus wordt koud gegeten bij gevogelte, vleesgerechten, pasta, rijst of kaas.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 recipe.people
1 kg smaak tomaten
6 tenen look
2 rode paprika
70 g tomatenpuree
10 cl granaatappelsap
gemalen koriander
1 mespunt bonenkruid
1 mespunt dille
1 mespunt marjolein
1 snuifje munt
1 mespunt zwarte peper
1 laurierblaadje
2 bosjes koriander
1 bosje dille
1 rode piccantina chilipepertje
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Maak een kruisje in de tomaten, dompel 10 sec onder in kokend water en haal uit het water. Pel ze en snij in stukken.
-Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika's en snij in stukken.
-Verwijder de steelaanzet van de picantinapeper en snij de peper in stukken. Verwijder de zaadjes als je niet van pikant houdt.
-Pel de look en hak de dille en koriander grof. Doe samen met de rest van de ingrediënten in de blender en mix tot een saus.
-Voeg 1 tl zout toe en mix nogmaals.

Bron

spar

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten