Satsebeli
- Russisch, Saus/dressing
- 30-60 min.
Satsebeli of Satsibeli is een pittige Georgische saus, vaak gemaakt van tomatenpuree, koriander, knoflook, azijn, peper, khmeli suneli en adjika. Satsebeli is het Georgische woord voor saus. De saus wordt koud gegeten bij gevogelte, vleesgerechten, pasta, rijst of kaas.
Bereidingswijze
-Maak een kruisje in de tomaten, dompel 10 sec onder in kokend water en haal uit het water. Pel ze en snij in stukken.
-Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika's en snij in stukken.
-Verwijder de steelaanzet van de picantinapeper en snij de peper in stukken. Verwijder de zaadjes als je niet van pikant houdt.
-Pel de look en hak de dille en koriander grof. Doe samen met de rest van de ingrediënten in de blender en mix tot een saus.
-Voeg 1 tl zout toe en mix nogmaals.
Bron
spar