Pompoensoep van Rianne

  • Wereld, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-11-2021
  • Pompoensoep van Rianne

    Pompoensoep van Rianne

    Pompoensoep van Rianne

  • Pompoensoep van Rianne

    Pompoensoep van Rianne

    Pompoensoep van Rianne

  • Pompoensoep van Rianne

    Pompoensoep van Rianne

    Pompoensoep van Rianne

  • Pompoensoep van Rianne

    Pompoensoep van Rianne

    Pompoensoep van Rianne

  • Pompoensoep van Rianne

    Pompoensoep van Rianne

    Pompoensoep van Rianne

  • Pompoensoep van Rianne

    Pompoensoep van Rianne

    Pompoensoep van Rianne

  • Pompoensoep van Rianne

    Pompoensoep van Rianne

    Pompoensoep van Rianne

  • Pompoensoep van Rianne

    Pompoensoep van Rianne

    Pompoensoep van Rianne

  • Pompoensoep van Rianne

    Pompoensoep van Rianne

    Pompoensoep van Rianne

  • Pompoensoep van Rianne

    Pompoensoep van Rianne

    Pompoensoep van Rianne

Mijn collega Rianne is tegen Halloween altijd erg druk met pompoenen uitsnijden, carving e.d. en ze maakt er dan ook schitterende exemplaren waarbij de lat elk jaar hoger komt te liggen.
Een pompoensoep past dan uitstekend in het plaatje en omdat ik nieuwsgierig was naar haar recept bracht ze een keer een emmertje van die zelfgebrouwen soep mee naar het werk om mij te laten proeven. Ik kon niks anders zeggen dan HEERLIJK!!! En kom maar op met dat recept.
Ik heb de soep zelf gemaakt (en zoals ik wel vaker doe) hier en daar een beetje aangepast.

TIP: Rianne heeft een Facebook pagina gemaakt waar je haar creaties kunt bewonderen https://www.facebook.com/dutchpumpkincarvers/

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 oranje pompoen (Hokkaido)
- 2 uien
- 250 gr oranje linzen
- 2 groentebouillon tabletten
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen kerrie
- 1 tl gemalen gember
- pezo
- peterselie (of koriander)
- optioneel: uitgebakken spekjes en (kastanje)champignons
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Pompoen goed schoon schrobben, halveren, pitten en draden vruchtvlees verwijderen; dan in stukken snijden (schillen is niet nodig).
- Stukken in grote pan doen met de grof gesneden uien, linzen, en bouillonblokjes. Kokend water erbij tot de pompoen onder water staat en laten koken tot alles gaar is.
- De soep pureren, en de fijngesneden peterselie (of koriander) en optioneel de gebakken spekjes en (kastanje)champignons erdoor.
- Dan de kruiden erbij en op smaak brengen met peper en zout.

Bron

Mijn collega Rianne die het weer van Museum Klok&Peel Asten heeft.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten