Cannelloni met pulled lam en parmezaanroomsaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Cannelloni met pulled lam en parmezaanroomsaus

    Cannelloni met pulled lam en parmezaanroomsaus

    Cannelloni met pulled lam en parmezaanroomsaus

=18pxEen feestelijke pasta met lamsvlees en een romig parmezaansausje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
16 cannelloni
25 cl room
100 g parmezaan (+ extra)
nootmuskaat
peper en zout

Voor het lamsvlees :

600 g lamsschouder (of lamsbout zonder bot)
2 knoflook teentjes
1ui
2 tijm takjes
1 laurierblaadje
400 g tomatenblokjes (blik)
400 ml kippenbouillon
1 tl garam masala
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

alu folie

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 140°C. Bereid het vlees. Pel en plet de knoflook. Pel en snipper de ui. Doe de knoflook, de ui, de tomatenblokjes, de kippenbouillon, de tijm en de laurier in een ovenschaal. Leg de lamsschouder of bout in de ovenschaal. Kruid met de garam masala, peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 4 uur in de oven.
2 Haal de folie van de bout, verhoog de temperatuur naar 175°C en laat nog 1.30 uur in de oven garen. Neem de schaal uit de oven, trek met een vork het vlees los en meng het met de saus in de ovenschaal.
3 Verhoog de oventemperatuur naar 185°C. Rasp de parmezaan en meng die onder de room. Kruid met nootmuskaat, peper en een beetje zout.
4 Vul de cannellonibuisjes met het lam. Leg ze in een ovenschaal en overgiet ze met de parmezaanroom en werk af met extra parmezaan. Gaar nog 30 minuten in de oven.

Bron

libelle

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten