Pasta cu pisìedde da nonna

  • Italiaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-11-2021
  • Pasta cu pisìedde da nonna

    Pasta cu pisìedde da nonna

    Pasta cu pisìedde da nonna

Deze dikke Siciliaanse soep met pasta, gehakt en erwten is  een typisch gerecht uit de streek van Sina. Overheerlijke maaltijdsoep.   


  •  

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
150 g spaghetti
500 g gemengd gehakt
1 ui
2 knoflook teentjes
2 groene selder stengels
3 aardappelen
500 g erwten (diepvries)
handje basilicum (blaadjes)
1 L passata (bokaal)
2,5 L vleesbouillon (of groentebouillon)
bicarbonaatmespuntje
1/2 tl suiker
olijfoliescheut
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de selder schoon en snij 'm fijn. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
2 Verhit een flinke scheut olie in een grote kookpot en fruit de ui, de selder, de knoflook en de aardappelen. Voeg er de erwten, de passata en de bouillon aan toe. Roer goed.
3 Doe beetje bij beetje het gehakt bij de groenten. Voeg de suiker en het bicarbonaat toe en kruid met peper en zout. Laat 45 minuten sudderen op een zacht vuur zonder deksel.
4 Breek de spaghetti op duimlengte. Voeg 10 minuten voor de soep gaar is de pasta eraan toe. Werk af met vers basilicum.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten