Ossenstaartsoep met ui en kaastoast

  • Belgisch, Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 17-11-2021
  • Ossenstaartsoep met ui en kaastoast

    Ossenstaartsoep met ui en kaastoast

    Ossenstaartsoep met ui en kaastoast

Super lekkere klassieker in een nieuw kleedje 
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 g ossenstaart (in stukken)
1 prei
1 wortel
1 selder
1 ui
1 laurier blaadje
1tijm takje
10 cl porto
1 el tomatenpuree
400 ml kalfsfond
balsamicoazijn
1 kruidnagel
boter
peper en zout

Voor de afwerking :

3 zoete uien
1 zuurdesembrood
150 g gruyère (gemalen)
boter
kervel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Snij de wortel, selder, prei en ui in grove stukken. Smelt een klont boter, bak alle ossenstaartstukken aan in de boter en kruid met peper en zout. Voeg de wortel, prei, selder, ui en de tomatenpuree toe. Laat alles enkele minuten meebakken.

2 Voeg de kruiden toe. Blus met de porto en laat inkoken. Voeg de kalfsfond en 1,5 liter water toe (of tot het vlees onder staat). Laat alles 3 à 4 uur koken of tot het vlees van het bot valt.
3 Snij de zoete uien in fijne reepjes. Smelt een klont boter en voeg de uien en een scheutje water toe. Laat alles op een heel zacht vuur bakken, voeg een klein scheutje balsamicoazijn toe en laat de uien karamelliseren. Kruid ze met peper en zout.
4 Zeef de soep. Haal het vlees van het bot en bewaar. Breng de soep op smaak met peper en zout.
5 Snij het brood in sneetjes. Beleg elk stuk met wat boter en gemalen kaas en gratineer kort onder de ovengrill. Leg in elke soepkom wat vleesreepjes en uienreepjes, overgiet met de soep en serveer met de kaasbroodjes. Werk af met een toefje kervel.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten